Artikel bloggers

Sunday, December 26, 2010

Gelagat Boss ngan Seketeri di early morning

,

Alkisah ada seorg lelaki yg berusia lewat 50an dan bekerja sebagai CEO di sebuah syarikat yg besar di KL… Pada suatu early morning tu.. Boss ini memanggil la dia punya seketeri masuk ke opisnya..seperti biasa.. seketerinya pun masukla…

Tolong buatkan saya surat utk kita punya client..

Si Boss ini pun mula la cakap dia punya mukadimahnya.. biasa la Boss.. malas nak tulis..
cakap punya cakap.. Boss ni pun bangun.. dan berjalan-jalan pusing-pusing meja sambil tangan masuk dlm poket seluar..
10 minit kemudia acara mengarang ayat pun habis.. si seketeri pun mula bersuara..

Seketeri: Boss.. pagi tadikan.. masa saya nak datang ke opis..saya nampak pintu garage boss terbuka..

Boss: (dlm keadaan kelam kabut) ye ke...tak per, nanti saya call rumah..terima kasih..

Si seketeri pun blah balik ke meja dia..dan si Boss pun call rumah dia tanya wife dia..

Boss: Yang tolong tengokkan garage rumah kita..pintu dia terbuka la..

Bini: Taklah bang..baru tadi I tengok...mana ada terbuka..

Boss: Iye..terbuka..cuba pergi tengok sekejap.

Bini: Tidakkkkk, tertutup…saya tahu la bang.

Boss: Pergi lah tengok..kalau tak terbuka macam mana org boleh nampak??

Bini: Okay lah.. okay lah.

Setelah setengah jam kemudia.. masa Boss ni tengah relek-relek..baru dia perasan yang zip seluar dia terbuka..(dah memang perangai dia tak suka pakai underware).. maka nampaklah…mengelabahlah si Boss ni
memikirkan macam mana nak cover malu kat seketeri dia tu..

Boss: Errr… tadi pagi masa you nampak garage I terbuka.. ada tak you nampak BMW kat dlm tu?

Seketeri: Tak.. yg I nampak cuma ada MINI COOPER ngan dua tayar depannya pancit!!!!!!
~~~~~
moral of story: wear your underwear!!!

1 Kritikan pedas:

  • December 26, 2010 at 11:00 AM
    adib says:

    mini cooper...haha...lawak agak kelucahan..best..

    delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger