Artikel bloggers

Wednesday, April 04, 2012

Jom pekena Dim Sum!

,
Salam semua. Hope korang semua sihat.

Ari nie aku nak buat post review pasal makan la. So nak bg korang2 kat luar sana terliur skit...haha.

Ok review makan nie pasal makanan di restoran cina muslim. Maybe korang penah dengar atau dah cuba makan di restoran cina muslim yg ada kat Malaysia nie especially semenanjung la.

Dulu mungkin susah tapi alhamdulilah dgn semakin ramai org cina yg peluk agama Islam dan concern about halal haram nie maka diorg pun usaha buka restoran cina muslim utk bg peluang pd kita rasa masakan cina yg halal.

Jadi restoran cina muslim yg aku nak perkenalkan pd hari nie adalah Restoran Mohd Chan Abdullah. Restoran nie adalah milik sebagaimana nama kedai nie yakni Mohd Chan Abdullah.

Tuan kedai nie ada 6 cawangan di Bukit Beruntung, Kelana Jaya, Taman Melawati, Wangsa Maju, Bandar Baru Bangi dan Rawang. Jadi sapa2 yg duk berdekatan tue boleh cuba gie makan....x rugi la.

So menu dia banyak la antaranya Stim Siakap Teow Chew Style, Butter Prawn, Udang Kicap Special, Mee Kari, Mee Udang dan banyak lagi la. Nak ushar lebih, visit website dia di SINI.

Selain dari makan2 yg aku sebut atas tue, restoran nie ada Dim Sum gak. Harga satu pinggan RM 3.80. So aku rasa berbaloi la. Rasa pun sedap gak. So if korang nak cuba Dim Sum yg murah dan sedap boleh cuba di sini la.

So jom layan jap gambar2 menu dia. Sila sediakan tisu takut korang terliur pulak....hehe.


Udang Kicap Special

Nasi Gorang Seafood

Sambal Petai Udang

Ketam Masak Sos Special

Stim Taufu

Mee Kari

Dim Sum

So apa tunggu lagi? Jom serbu la....

p/s: Sape2 tau kedai mana jual dim sum halal share la di comment ye.

4 Kritikan pedas to “Jom pekena Dim Sum!”

  • April 4, 2012 at 1:18 PM

    Huaaaa sedapnyewww.. Boleh la merayap ke sane nanti.. Meleleh air liur ku

    delete
  • April 8, 2012 at 8:38 AM
    Aida Omar says:

    tak pernah makan dim sun tu.. apa erk tu? tapi pernah nampak restoran nie kat taman melawati..

    delete
  • April 14, 2012 at 8:57 AM
    Cikgu Bada says:

    sodap

    delete
  • April 15, 2012 at 1:20 AM
    sis92 says:

    hukhuk ada tisu lebih tak?
    air liur dh meleleh , kureng kemachoan wa..

    semua nampak sedap, apakan daya, hanya mmpu melihat gambarnya saja :D

    delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger