Artikel bloggers

Sunday, April 01, 2012

2 beradik terselamat, kereta putus dua

,

Salam semua...

Setiap hari mesti ada saja berita kemalangan dalam paper. Dalam byk2 cite yg kita dengar atau baca tue kadang2 ada juga cite kemalangan yg teruk namun pemandu dan penumpangnya selamat.

Jadi nie aku nak share satu berita di KOSMO hari nie. Nie pasal kemalangan yg berlaku di Lebuh AMJ berhampiran Rembia malam semalam.

Macam yg dilaporkan dlm KOSMO tue, kemalangan nie melibatkan 2 beradik, Soo Yang Shin, 18 dan Soo May Xin, 16. Diorang nie naik kete proton iswara dlm perjalanan ke bandar Melaka dari arah Rembia. Pastu terbabas dan masuk laluan bertentangan dan bertembung dgn kereta lain menyebabkan kereta 2 beradik nie putus dua.

Namun 2 beradik nie terselamat dan kini dirawat di Hospital Melaka dan dh stabil pun. Pemandu kereta lagi satu tue pula cedera ringan je.

Jadi secara logiknya bila kereta dh putus dua tue kita paham2 je la. Namun kuasa Tuhan nie adalah hak mutlak Dia. Maka apabila Dia berkehendakkan sesuatu berlaku, anytime blh jadi. Sama2 ambik iktibar.

Sumber: KOSMO

2 Kritikan pedas to “2 beradik terselamat, kereta putus dua”

  • April 1, 2012 at 9:01 PM

    ngeri tengok..syukur mereka selamat.

    delete
  • April 1, 2012 at 11:25 PM
    Aida Omar says:

    Syukur Alhamdulillah panjang betul umur mereka berdua kan.. nie boleh dikira mati hidup semula dah nie..

    delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger