Artikel bloggers

Tuesday, November 30, 2010

Post-Day 2 Obstretrics Posting

,
Assalamualaikum W.B.T.
Sy hrp anda semua sht dan dimudahkn Allah dlm apa jua urusan kalian...

Ari nie masuk ari ke-2 aku posting obstretrics (perbidanan...ala hal2 bersalin tue).Utk minggu nie aku kena jaga labour room (bilik bersalin) dan sememangnye penat berdiri ditambah dengan kerenah patient yg nk bersalin.

Part mase patient nk bersalin nie la bez tp patient confirm distressnye coz byk gile staff nurse dok usyar dia PUSH.Tue korang x tgk lagi gelagat org2 di sekeliling patient yg bagi semangat n motovasi pd patient suruh PUSH.Muka diaorg kadang tue aku tgk lebih teruk dari patient.

Pe pun bila dh bayi tue dh berjaya kuar semua org hepi je including da mother.In conclusion nie semua perlu kerjasama semua n memang aku tgk setiap org kerjasama walaupun usyar patient sambil suruh dia PUSH.

Minggu depan start jaga wad lak.Tp requirement aku kena wt delivery at least 15 x dpt satu pun lagi.Semuanye setakat nie tengok doctor or staff nurse wat.Dh tue kena berebut patient ngan student nurse lak.Rase tertekat gak tp nie la hidup.Kadang tue kita kena gak bertoleransi.Pe pun aku hrp dpt la target 15 delivery pd akhir posting...insyaAllah.

So korang doakan la aku ye.If de sape2 nk tanye sal obstretrics pd aku blh la.Aku akan jwb semampu mungkin.If korang nk share knowledge pun bgs gak...sharing is caring kn.

The end result..cute baby (welcome to da world)

5 Kritikan pedas to “Post-Day 2 Obstretrics Posting”

  • November 30, 2010 at 11:51 PM

    pengalaman yang bagus (^____^)
    15 delivery tu banyak gak...
    InsyaALLAH leh dapat 15 delivery tu
    all da bez!!!

    delete
  • December 1, 2010 at 12:35 AM
    Anonymous says:

    Nanti bape agaknye MAHSA nk tetap bape compulsary delivery.Mungkin 30?hahahah

    delete
  • January 7, 2011 at 2:17 PM
    nabila says:

    da masuk labour room sem 3...best sgt^_^

    delete
  • January 7, 2011 at 3:50 PM

    da atmosphere in labour room is so dramatic during 2nd stage of labour. i may say it is more like a drama....

    delete
  • January 8, 2011 at 10:26 PM
    cik 18 says:

    posting mane??? btw, gud lak wateva u do..

    delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger