Artikel bloggers

Wednesday, December 29, 2010

Malaysia Juara Piala AFF Suzuki - Khairul Fahmi Hero of Da Nite

,

Salam & selamat malam semua....

Piala AFF Suzuki sah milik Malaysia setelah tamatnya wisel pengadil tepat jam 10 tadi. Walaupun Malaysia kalah 1-2 dengan Indonesia namun tetap menang dengan agregat 4-2.

Aku rase malam nie persembahan yang dibawa pemain Malaysia mase separuh mase pertama bagus dengan strategi tersendiri. Tapi bila masuk separuh mase kedua dah macam hambar sikit coz dapat bola je diorang tendang tak tentu arah. Nampak macam desperate skit la.

Tapi adanya goalkeeper cemerlang Khairul Fahmi memang mantap la. Banyak betul asakan demi asakan rembatan Indonesia yang dia save. Cayalah Fahmi, you are the hero tonite.

Walaupun begitu tahniah juga pada pemain2 Malaysia lain yg aku rase dah lencun dengan peluh masam diaorang tue setelah berhempas-pulas menyerang dan mendefensekan gawang gol Malaysia.

Pe pun tahniah again atas kemenangan nie. Bukan senang nak tengok Malaysia menang PIALA dalam perlawanan level antarabangsa macam nie.

p/s: Aku sedikit kecewa dengan OWN GOAL oleh mamat mane tah....

1 Kritikan pedas:

  • December 29, 2010 at 10:44 PM
    sarah abadan says:

    insyaAllah after this, prestasi bola sepak Malaysia bertambah baik :D

    delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger