Artikel bloggers

Thursday, January 06, 2011

Lihat perompak melalui aplikasi iPhone

,

DENVER, Amerika Syarikat (AS) - Seorang wanita, Claire Blevin yang memasang kamera web dan aplikasi iPhone untuk memeriksa seekor anjing peliharaannya semasa dia bekerja berasa terkejut apabila melihat kelibat seorang perompak di rumahnya pada skrin komputer, lapor sebuah akhbar semalam.

Perompak itu tidak memakai topeng kerana menyangka kediaman tersebut kosong. Dia menyelongkar bilik Blevin, 23, dan mengambil pemain muzik iPod dan barangan lain baru-baru ini.

Menyedari kediamannya diceroboh, Blevin segera menelefon polis di sini untuk melaporkan kejadian itu yang dilihatnya menerusi satu aplikasi iPhone.

Aplikasi yang digunakan Claire dikenali sebagai iCam yang boleh digunakan pada telefon bimbit iPhone menerusi muat turun dan dijual semurah $4.99 (RM15.30).

"Banyak lagi barang di dalam rumah saya, tetapi agak pelik kerana dia (pencuri berkenaan) tidak mengambilnya," kata wanita tersebut.

Penceroboh itu akhirnya diberkas hasil maklumat orang ramai selepas rakaman tersebut disiarkan oleh sebuah stesen televisyen tempatan bagi membantu pihak polis. -KOSMO

p/s: mantap la iPhone nie, patut la ramai pakat beli...

3 Kritikan pedas to “Lihat perompak melalui aplikasi iPhone”

 • January 6, 2011 at 3:08 PM

  hohohoho !
  ada bahaya juga i phone tu .

  delete
 • January 6, 2011 at 6:49 PM
  YD says:

  tu diaaaaa,

  delete
 • January 7, 2011 at 5:50 PM
  cik nur says:

  hurm bagus jgak kan kira teknologi nie dimanfaat kan sebaik-baik nya :)

  delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger