Artikel bloggers

Sunday, July 10, 2011

BERSIH 2.0...apa pendapat anda?

,Salam semua...
 
Kita telah menyaksikan Demo Bersih 2.0 yg telah berlangsung semalam Sabtu, 9 Julai 2011 di beberapa tempat berarak ke stadium merdeka. Berlainan dgn Bersih pd tahun 2007, pada kali ini Bersih 2.0 pada mulanya telah diberikan kebenaran utk berkumpul di stadium setelah beberapa siri perbincangan dgn pihak kerajaan dan terbaru dgn kebenaran drpd Agong utk mengadakan perhimpunan aman.

Namun pada hari bersejarah semalam, kita telah menyaksikan pertembungan pihak Bersih 2.0 dengan pihak berkuasa polis dan FRU yg telah melepaskan tembakan gas pemedih mata dan air bercampur bahan kimia ke arah perhimpunan tersebut. Ramai yg telah ditahan dan tidak kurang ada yg cedera ketika perhimpunan itu.

Jadi apa pendapat anda tentang perhimpunan Bersih ini?

3 Kritikan pedas to “BERSIH 2.0...apa pendapat anda?”

 • July 10, 2011 at 5:30 PM
  Elih Japahar says:

  perhimpunan ini satu tuntutan politik yg terdesak oleh pembangkang..memorandum yg diserahkan kpd Yang Dipertuan Agong,mgkin tidak dpt dilakukan oleh SPR kmdian mjejaskan kerajaan BN..teknik berpolitik mcm ni lah~~

  delete
 • July 12, 2011 at 1:48 PM
  MaMa AiNi says:

  sepatutnya perkara2 begini tidak perlu dilakukan..kita patut bersyukur kerana negara sudah cukup aman..kita bebas utk melakukan apa sahaja..kenapa kita tidak pernah bersyukur..sedeyyy tgk lbh ramai org2 melayu yg terlibat..kenapa kita mudah dipengaruhi olh Ambiga..mama sedih tgk org melayu n Islam semakin berpecah.. sepatutnya kita bersatu tanpa memperdulikan fahaman politik masing2...salam kenal dr mama...

  delete
 • July 12, 2011 at 4:06 PM
  Ringgo says:

  inilah politik malaysia ..

  tetapi kalau takda politik macam negara apa ya? .. hanya ada satu keputusan , tiada bantahan , tiada bantahan dan tiada bantahan ..

  TAPI apa yg BERSIH 2.0 ni tuntut sangat ni.. sehingga berhimpun macam ni ramai ..
  ada yg kata hanya 6 ribu orang saja yg datang .. ada yg kata lebih 50 ribu orang .. mana satu yg betul ya..

  kenapa orang melayu yg paling ramai sokong sangat selain orang cina , india ..

  dengar kata 62 badan ngo dalam BERSIH 2.0 ni selain parti pembangkang dan pak janggut putih tu ..

  delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger