Artikel bloggers

Thursday, December 30, 2010

alkisah si NUFFNANG

,

Salam semua...

Entri kali nie nak cite pasal Nuffnang lak. Aku bukan la tau sangat pasal Nuffnang nie. Just nak minta pendapat je.

Mesti korang penah bace blog yg cite pasal Nuffnang nie gak kan. Ala yg diaorg slalu cite pasal tips2 nak kasi up earning dengan up Buffered earning, metered earning dan yg sewaktu dengannya. Benda nie yg korang nak target so earning korang tue naik melimpah ruah. Tapi bukan la sesenang cakap beb...haha.


Aku rase if korang nak Nuffnang korang bagus, trafik blog korang mesti la sesak dengan orang datang berduyun2. Kalau macam tue barulah Nuffnang dengan sedihnya terpaksa up earning korang.


Well aku da la terjah bape blog antaranya Bro Ben Ashaari salah sorang otai kita bercakap tentang nak up trafik blog. Secara kesimpulan aku listkan pe yg dia kata. Betul or salah korang rujuk balik blog dia di sini.

  • Permulaan entri dia tulis sal kehidupan dia. Da orang suka da yg meluat gak. Lantak pe org nak kata korang tulis je. Blog korang kan.
  • Then pastu dia mula selitkan cite & berita2 isu2 semasa or info2 terkini. Yg nie korang kena letakkan diri korang di tempat pengguna internet pada apa yg diaorg suka search i.e liga bola eropah, gosip artis, dunia gadjet dan sewaktu dengannya.
  • Nie benda yg wat blog dia semakin sukses iaitu EXCHANGED LINK. Dia da la tunjuk statistik oleh google analytic tentang peratusan orang masuk blog dia yg banyaknye REFERRAL. Tapi korang kena la pastikan blog korang tue update setiap ari. So usaha penat korang tue akan berbaloi.

Satu blog nie aku tengok trafik dia naik gile2 sebab da sorang mamat nie kutuk dia. Blog sape lagi kalau bukan blog abang SK kita tue. Ala sal entri si Ju yang kecoh skit tue. Maybe dia da masalah cemburu disorder kot...haha. Nie entri tue, klik sini.

Well tue je yg aku tau setakat nie. Aku pun pening gak fikir macam mana nak up trafik. Korang da cadangan x? Cite dalam komen ye....

11 Kritikan pedas to “alkisah si NUFFNANG”

  • December 30, 2010 at 10:35 AM
    Iena farina says:

    hehehe..baguih ek research encik...good infolah..sy bdk baru bljr :)

    delete
  • December 30, 2010 at 11:05 AM
    Encik MamaT says:

    kau try la buat kecoh macam tu... haha.. ko buat id baru nama lain.. ko kecoh2.. mesti mencanak naik.. haha...


    new entry
    Azam untuk berubah... apa tunggu lagi...??!!

    delete
  • December 30, 2010 at 11:53 AM

    iena farina - sy budak baru blaja gak...hehe

    Encik MamaT - kalau aku wat kecoh nanti jeles lak si Ju tue.ahaks

    azam aku tahun depan nak kurus la tp still kuat makan.ahaks

    delete
  • December 30, 2010 at 11:58 AM
    Hanis Azla says:

    ada ramia blogger hebat yg boleh kita jdkan contohkan.. tips2 pun byk.. cumanya antara nak ikut dan tak mahu ikut aje kan..

    delete
  • December 30, 2010 at 12:27 PM

    rajin la join segmen BA, segmen2 Blog review, contest lepas tu rajin la update entri. Apapun bg pendapat sy penulisan yg baik dr seorang blogger adalah kunci Utama dia.. Kalau traffic jer tapi PV kurang pun rasanya tak bertahan sgt.

    delete
  • December 30, 2010 at 12:30 PM
    sarah abadan says:

    kalau lu dpt Buffered earning tu, blanje guwa eskem k! kehkehkeh

    delete
  • December 30, 2010 at 7:07 PM

    THE LEKAT LEKIT STORY:
    thanks for da tips.tapi agak musykil sebenornye.pe tue BA dan PV?boleh jelaskan.sowi sy budak baru belaje...

    sarah abadaan:
    bukan takat eskem je,batang kayu eskem tue pun aku bagi ko makan.ahaks

    delete
  • December 31, 2010 at 12:39 PM

    follower baru meh!!

    follow me back k!!

    http://myamigosspace.blogspot.com/2010/12/aku-tinggalkan-kau-untuk-kepentingan.html

    tp kan arep tak tahu menahu mcm mane nak guna nuffnang tuh!

    delete
  • December 31, 2010 at 11:03 PM

    wahhh besh niyh.. sy dak baru.. naty na letak nuff gak kat blog ^^

    delete
  • December 31, 2010 at 11:47 PM

    arep_lockermonth:
    well arep aku pun not da best person to talk bout nuffnang.pe yg aku tau bila ko daftar nuffnang nie, akan da iklan di blog ko.so kalau org byk masuk blog ko,maka akan banyak la earning point nuffnang ko.maka update la blog slalu or wat havoc skit macam si Ju tue, so banyak laorg masuk blog ko.nak tau lebih lanjut klik link bwh nie.

    pasal nuffnang-
    http://c33ram00n.blogspot.com/2008/10/cerita-pasal-nuffnang.html

    cara2 nak register nuffnang-http://c33ram00n.blogspot.com/2008/09/tutorial-nuffnang.html

    delete
  • December 31, 2010 at 11:48 PM

    dayah SnoW Heuka:
    letak la dayah, nanti ur earning dh byk kita share ye.hehe

    delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger