Artikel bloggers

Monday, January 24, 2011

Lee Kuan Yew gesa penduduk Islam kurang patuh pada agama

,

Korang kenal x sape dia Lee Kuan Yew? Well dia nie actually pengasas Singapura dan org yg bertanggungjwb yg sbbkan Singapura dipisahkan dari Malaysia.

So ape kes terbaru Lee Kuan Yew yg memang terkenal dgn sikapnya yg seakan2 anti-Islam nie. Terbaru KOSMO melaporkan dia nie menggesa penduduk2 Islam di Singapura supaya kurang patuh pada ajaran agama Islam demi utk tingkatkan integrasi dan proses pembangunan negara bangsa. Negara bangsa nie mane da Islam la, nie just ciptaan manusia yg cetek akalnya.

Pe rasional dia kata mcm tue? Nie aku petik beberapa kata2 dia dalam bukunya bertajuk Hard Truths to Keep Singapore Going.


"Saya ingin menyatakan pada hari ini, kita boleh mengintegrasikan semua agama dan kaum kecuali Islam,"

"Saya fikir kita bergerak maju dengan baik sehinggalah timbulnya Islam dan jika kamu tanya tentang pemantauan saya, komuniti-komuniti lain lebih mudah berintegrasi, kawan-kawan, perkahwinan berlainan bangsa dan sebagainya.

"Saya fikir masyarakat Islam secara sosialnya tidak menimbulkan sebarang masalah, tetapi mereka berbeza dan terpisah,"

Kalau korang ushar pendapat2 nie pun korang dah fikir dgn matang betapa antinya dia nie pd Islam. Sungguh tidak menghormati orang Islam sbg satu agama yg dianuti oleh kebanyakan orang di dunia nie.

Aku kesian benor dgn org Islam di Singapura coz da gak member2 aku yg duk sana cite susahnya kehidupan sbg sorang Muslim Islam di sana. Segala2nya terbatas dan disekat.

So korang yg sebagai orang Islam nie pe reaksi pd pandangan si Lee Kuan Yew nie?

Nak bace cite nie, klik sini

p/s: Entri nie bukan nak naikkan kemarahan kaum especially chinese tp just nak nyatakan kebenaran. So fikir2 kan lah...

22 Kritikan pedas to “Lee Kuan Yew gesa penduduk Islam kurang patuh pada agama”

  • January 24, 2011 at 1:22 PM

    kesiannya masyarakat Singapura ditindas. apa kita orang Islam ni mundur sangat ke? hish ! siyes mesti ramai pemimpin especially pemimpin Islam tak suka dia.

    delete
  • January 24, 2011 at 1:38 PM
    Along25 says:

    kesian masyarakat di sana!

    p/s: ur template nice.. mana dpt ek ;p

    delete
  • January 24, 2011 at 2:01 PM
    DaK CoMoT says:

    ape neyh...ishhhh...melampau punye statement

    delete
  • January 24, 2011 at 2:06 PM
    Ustaz Love says:

    Salam..

    Maafkan la beliau.. beliau dah nyanyuk tu.. tua sangat dah..

    delete
  • January 24, 2011 at 3:06 PM
    misz beauty says:

    saying without thinking... coi!!

    delete
  • January 24, 2011 at 3:09 PM
    ozzy says:

    berhati-hatilah sblm m'sia pun jadi mcm tu..

    delete
  • January 24, 2011 at 4:28 PM
    DiNaZ says:

    hiuhiuh orang dh tua mmg mcm tu semua kena kurangkan...garam, gula, hahaha.....

    tapi ingat org Msia....Agama jangan dibuat main2...muasabah diri ingat hidup kita berpegang pada Al-Quran dan sunahnya insyaallah kita tak akan tersesat....

    delete
  • January 24, 2011 at 4:32 PM
    i am S!L4H.. says:

    uishhh ape nih???

    delete
  • January 24, 2011 at 4:51 PM

    bercakap tanpa berfikir impak yang mendatang.. semoga dia cepat2 sedar dan minta maaf pada rakyatnya..

    delete
  • January 24, 2011 at 5:31 PM
    nohfee says:

    die sedar tak ape yang die ckp tu? stupid him.

    delete
  • January 24, 2011 at 6:32 PM
    T-CH3R MY@ says:

    musuh Islam !
    Lbh kurg mcm yahudi dh .
    Persetankan kata-kata dye .

    huh ! bengang .

    delete
  • January 24, 2011 at 8:16 PM

    dari dulu smpai skng xsuke die

    delete
  • January 24, 2011 at 8:54 PM
    wanacesh says:

    aku rsa dia nyanyukla,,u know mgkin dia tgk org islam skrg n decide that is islam,,mgkin sumting wrong dgn cara kter 'beragama' dgn islam,,huhu

    delete
  • January 24, 2011 at 9:43 PM
    RedVixen says:

    takpe. tunggu time dia mati nanti. baru dia tau lagit tinggi ke rendah.

    delete
  • January 24, 2011 at 9:45 PM
    kiwi says:

    boikot barangan singapore :P

    delete
  • January 24, 2011 at 10:37 PM
    n!da says:

    e'eh beria marah berapi2 dekat shoutbox. sampe telupa donk sapa itu lee kuan yew. hohoho.

    delete
  • January 24, 2011 at 10:40 PM
    awEEN says:

    ksian melayu singapore.. hr tu pon ade lect ckp xde tmpat di singapore majoriti pnduduknye islam... jht kan lee kuan yew tu...

    delete
  • January 25, 2011 at 1:42 AM

    apabila harta dunia x pnah cukup utk org seperti dia ni..

    p/s: apa2 pun amat simpati pd nsib mlayu s'pore...

    delete
  • January 25, 2011 at 4:02 AM
    geekz36 says:

    mesej lee kuan yew = jadilah orang islam hanya pada nama. hiduplah seperti orang bukan islam agar singapura gah di mata dunia

    Latest Entry: Cara Extract Tulisan dari Gambar ke Microsoft Office Word

    delete
  • January 25, 2011 at 7:00 AM
    mira_nas says:

    hakikatnya.. orang islam sekarang majoriti ramai yang kurang patuh.. cuma kerana dia cakap begitu.. kita dah panas punggung..

    pandang pada gesaannya ..ada maksud tersirat.. sepatutnya jadi pembakar untuk kita baiki diri..jangan salahkan dia.. dia memang bukan ISLAM pun

    delete
  • January 25, 2011 at 6:45 PM
    TeAqArH says:

    dilaknat je manusia mcm ni

    delete
  • January 26, 2011 at 8:26 PM
    ieqa says:

    ishhh apekah laa beliau tuuuu.
    pang laju-laju!

    delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger