Artikel bloggers

Tuesday, January 11, 2011

Perang siber kerana Ana Raffali

,

Wah pe kecoh2 nie pasal Ana Raffali menang juare lagu. Aku dengar da yg x bape pueh ati sal minah nie menang juare lagu AJL25. Bukan setakat penonton start blah pas minah nie diumumkan sbg juare malah ketidakpuasan ati diaorg nie x berhenti setakat tue je coz smpi terbawak2 dlm dunia internet nie iaitu blog la.

Perang siber di blog, facebook terhadap keputusan menjadikan Ana Raffali sbg juare AJL25 ternyata sgt memberangsangkan..hehe. Ramai gak la yang kutuk kate lagu x sedap la, boring la smpi rase ngantuk n pe2 lg yg sewaktu dgnnye. Da jugak yg smpi wat akaun Facebook 'Kami Tidak Setuju Ana Raffali Menang AJL25'. Macam2 la korang nie, rilek la...hiburan je pun korang kecoh, hehehe.

Well bagi aku minah nie dah menang, so maybe dah nasib dia..ala rezeki la tue. Maybe Ana Raffali x layak or lagu dia x sedap tp mgkn da sumtin yg unik tntg dia yg wat juri2 membuat keputusan 'Ya Ana Raffali memang layak utk jd juare'. Jgn hentam aku lak ye, aku x sokong mane2 pihak pun, je pandangan aku yg naif nie.

Pe pun kita perlu lihat pro n cons la pe yg jadi nie. Jgn kita terlalu ikut emosi nak kritik sane sini. Sebaliknye de lagi isu yg lebih penting perlu diambil perhatian. Agame, negara n bangse perlukan KITA especially golongan mude.

Nak tahu sal berita tue (KOSMO), klik sini

p/s: Sape menang pun, Aiman x kisah...hehehe

22 Kritikan pedas to “Perang siber kerana Ana Raffali”

  • January 11, 2011 at 1:35 PM
    Roket Kertaz says:

    alaa.. biasa laa tue.. rumah dah siap, pahat masih berbunyi.. tiap² tahun kan mcm tue.. masalah gak tue..

    p/s : berjuanglah utk agama, bangsa n negara..

    delete
  • January 11, 2011 at 1:37 PM

    biarlah sesape menang..
    dah rezeki,nk wat cmne..

    p/s;ak tak pnah dgar pun lagu ana ni.jd tak sure best ke x.hehehe.

    delete
  • January 11, 2011 at 2:26 PM
    kakchik@ella says:

    yg kecoh tu dapat apa? ingat juri nak dgr ke? Juri tu hebat lagi bertauliah lah. dia tau la keja dia. sapa la kita nak pertikaikan? apa da ..

    delete
  • January 11, 2011 at 3:26 PM
    deem says:

    rezeki masing-masing...sepatutnya kena ucap tahniah la....

    delete
  • January 11, 2011 at 3:51 PM

    entah...budak2 btol..hiburan je pon..apa mau kesah..pelik manusia skrg..eloknya Malaysia banned je facebook..lagi best..byk masalah perang cyber ni selesai..

    Jejaka Terhangat: Kesan Youtube: Tuan Badan Ted Williams, Pengemis Bersuara Emas.

    delete
  • January 11, 2011 at 4:17 PM
    DaK CoMoT says:

    betul2....biar jela rezeki dia nak menang...nk kecoh nape laaa....huhuu

    delete
  • January 11, 2011 at 6:14 PM

    sebenarnya AJL ni bukan nak cari penyanyi terbaik tetapi lagu terbaik. maybe lagu "Tolong ingatkan aku" tu memang berjaya amik hati juri. ye dak? hehe.

    http://ilakamila.blogspot.com/2011/01/tahniah-tolong-ingatkan-aku-tapi.html

    delete
  • January 11, 2011 at 6:17 PM
    Cma Shiema says:

    lumrah dunia...
    juri je yg tahu knp pilih lgu tu..

    delete
  • January 11, 2011 at 8:26 PM
    RedVixen says:

    waahh.. tak sangka benda ni pon nk kecoh... =_="

    delete
  • January 11, 2011 at 10:07 PM
    Cikgu Fikri says:

    Huhuhu...
    mMG dah target awal dah pown Ana Raffali bole menang...
    lagu dia unik,
    cm taylor swift..
    huhuuhuhh :)

    delete
  • January 11, 2011 at 10:26 PM
    fauzibest5 says:

    haha...majoriti tak sangka dia menang kowt....

    delete
  • January 11, 2011 at 10:38 PM
    Syafiq Rosli says:

    aiyak..kenapalah jadi mcm ni kan

    delete
  • January 11, 2011 at 11:13 PM
    FaraCuna says:

    hoho..tak baik sungguh...

    delete
  • January 11, 2011 at 11:23 PM

    memang xsgka kot

    delete
  • January 11, 2011 at 11:36 PM
    CekLa says:

    ala.. dorang jeles tu. bukan dorang yang bertanding pon! ^_^

    delete
  • January 12, 2011 at 7:58 AM
    Yuhaini Ayu says:

    biase la manusia x penah puas....

    delete
  • This comment has been removed by the author.
    January 12, 2011 at 1:44 PM
    T-CH3R MY@ says:

    This comment has been removed by the author.

    delete
  • January 12, 2011 at 1:46 PM
    T-CH3R MY@ says:

    siapa-siapa pun yang menang diharap menggunakan suaranya untuk tujuan kebaikan bukan hiburan semata-semata . Janganlah bertekak kerana hal dunia.

    delete
  • January 12, 2011 at 10:18 PM

    kalau nak memang, kita mestilah mempunyai talent kita sendiri, kan? kalau dah memang tu, baguslah! teruskan berusaha ... ni nak gaduh apasal plak, kan? huhuhu....

    delete
  • January 13, 2011 at 1:35 AM
    DiNaZ says:

    bak kata pepatah tuah ayam nampak dikaki tuah ana?? siapa pon x tau kan.... semoga ana dapat menyumbang dan menaikkan industri kita sudah....

    delete
  • January 15, 2011 at 9:04 AM
    sarah abadan says:

    nama pun anugerah juara LAGU...bukan anugerah juara NYANYIAN...juri mestilah tengok lirik lagu tu...plus, juri hebat macam M Nasir, azmeer bukanlah orang yang buta seni...

    bagi aku ana mmg layak sangat mennag coz lirik dia sangat best...haha

    delete
  • January 15, 2011 at 5:41 PM

    sarah abadan: tue la sarah.ko cipta je lirik lagu yg mantop then masuk nyanyi.walapun hujan n kilat berdentum disambut pula dgn katak yg bersiul merdu ko mesti menang..nie juara LAGU kan...hehe

    delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger