Artikel bloggers

Friday, January 28, 2011

Restoran di KL wajib ada WiFi tahun depan

,
Salam semua....

Aku ade satu gud news utk korang yg gemar surf internet especially yg blogging nie la. Bagi aku gud news la, bagi korang xtau la aku. Tapi gud news nie terhad utk rakyat jelata di Kuala Lumpur je.

So pe gud news tue? Korang nampak kan gambar beso kat atas tue. Tue la gud news nye yg mane bermula tahun depan semua pengusaha2 restoran di Kuala Lumpur kena sediakan perkhidmatan kemudahan internet jalur lebar tanpa wayar atau name lainnye WiFi di premis masing2.

Berita nie diumumkan sendiri oleh Dato Bandar Kuala Lumpur iaitu Datuk Seri Ahmad Fuad Ismail yg mengatakan peraturan nie dibuat utk memastikan sasaran utk menjadikan Kuala Lumpur sbg sebuah ibu negara maju pd tahun 2020 akan tercapai.

Setiap pengusaha kena sediakan WiFi nie di premis diaorg. Kalau xnak sediakan, alamatnye lesen restoran diaorg xkan diperbaharui. Syarat nie jugak akan dijadikan syarat baru utk pemberian lesen restoran pd pengusaha restoran baru.

Aku x pasti if peraturan baru nie applicable kpd segala macam restoran yg ada di KL nie. Warung2 di tepi jalan tue xda la terikat dgn syarat mcm nie. Tapi kalau diaorg nak pasang pun bgs gak.

Sekarang nie pulak da tablet PC mcm iPad, android n mcm2 lagi, so senang la guna internet walaupun tgh melantak sekali pun. Aku sambut baik la cadangan nie coz so far restoran yg da WiFi pun terhad je mcm McD, restoran mamak yg beso. So dgn wat mcm nie banyak la pilihan, xda la congested sgt satu estoran tue je.

So pe korang rase, bgs x peraturan nie? Atau pengusaha restoran nak bantah? Sila2 jwb...

Nak bace berita nie, klik sini

p/s: Bila la aku nak dpt beli iPad, cptlah nuffnang bg BE lagiii.....waaaaaaaaa

4 Kritikan pedas to “Restoran di KL wajib ada WiFi tahun depan”

  • January 28, 2011 at 10:59 PM

    best kan..byk la lg orang melepak nnt..hehe

    delete
  • January 30, 2011 at 1:02 AM
    HonEyBuNNy says:

    best tu..leh online wifi free...;-)

    delete
  • January 31, 2011 at 11:24 AM
    Mya Amira says:

    BEST!!!!heheee

    delete
  • February 19, 2011 at 3:17 PM

    best!

    delete

Sila Tinggalkan Jejak Kaki Anda Di Sini

 

Journey of Youth Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger